AbcSeo.ro - Agentie Seo - Servicii de Marketing
Oana_v - Jan 24, 2020 18:17PM

Cele mai bune trenduri seo de aplicat in 2020

Cele mai bune trenduri seo de aplicat in 2020

Tehnicile seo evolueaza de la an la an, in functie de modul de indexare Google si de algoritmii de care se foloseste motorul de cautare pentru a pozitiona fiecare site. Daca modul in care realizam continutul si cuvintele cheie raman principii de baza in optimizarea eficienta a site-ului, exista cateva aspecte noi pe care sa le luam in considerare, daca vrem un rank cat mai bun pe Google.

Incepem sa vedem rezultatele a ani de cercetare si analiza a comportamentului utilizatorilor, prin care Google vrea ca modul de cautare sa fie cat mai inuitiv, simplu si facil pentru orice tip de persoana cu acces la internet.

Vom vedea care sunt tendintele seo in 2020, cu ce vine nou Google in ceea ce priveste algoritmii si indexarea si cum ne afecteaza aceste schimbari activitatea de promovare a afacerii sau blogului online.

 

Cautare prin voce

Voice Search incepe sa fie un concept din ce in ce mai dezvoltat de Google, una dintre tendintele majore ale acestui an. Siri, Alexa sau Cortana sunt asistenti virtuali personali care ne usureaza viata si modul de actiune in diferite situatii. Astfel, Google vrea sa ofere utilizatorilor o experienta cat mai apropiata cu realitatea, practic, cu modul in care vorbim.

Va exista o descriere succinta inainte de rezultatele afisate in mod clasic, care va contine un raspuns rapid si la obiect. In acest sens, este important sa ai continutul de pe site cat mai bine structurat, cu paragrafe, tabele si bullet points, pentru a fi reperat mai usor si rapid de Google, in vederea afisarii in noul stil de Voice Assistant.

 

Optimizare pe mobil

In ultimii 2 ani optimizarea site-ului pentru mobil a devenit din ce in ce mai importanta, fiind esentiala in contextul de acum. Google incepe sa indexeze paginile in varianta pentru mobil, de aceea modul in care acestea apar, titlul, continutul, link-urile si designul trebuie sa fie cat mai apropiat de cel de pe versiunea desktop. In urma celor mai recente studii pe aceasta tema, desktopul pierde in relevanta pe zi ce trece, mobilul fiind mijlocul principal prin care oamenii aleg sa se informeze, sa comunice si sa realizeze cumparaturi.

 

Content video

In ceea ce priveste continutul, fiecare afacere ar trebui sa se axeze pe promovarea in format video. Consumatorii sunt interesati de metode rapide de solutionare a diferitelor probleme, mai ales printr-o maniera explicativa video. Vedem cum pe youtube sunt la mare cautare tutorialele, unboxing-urile, reviewurile si alte tipuri de prezentare a produselor si serviciilor. Daca te adresezi unui public tanar, atunci ar fi bine sa-ti indrepti atentia spre acest mod de promovare, preferat de acestia, mult mai atractiv, simplu si explicativ.

 

Inteligenta artificiala

In viitorul apropiat, inteligenta artificiala va facilita modul de indexare si algoritmii Google. Cautarile vor deveni intuitive, modul de pozitionare va fi determinat de cat de specific si bine realizat este continutul de pe site si cat de facil de receptionat de tool-urile AI. De aceea, este indicat sa incepi sa documentezi indeaproape aceasta chestiune, sa intelegi ca modul simplu, concis si inteligent de redare a informatiilor despre servicii si afacere este cheia spre succesul, intr-un univers dominat de inteligenta artificiala.

 

Link building

Link building-ul ramane in continuare unul dintre aspectele de top atunci cand vine vorba de imbunatatirea rank-ului pe Google. Este modul prin care Google stabileste relevanta si importanta unui site. In acest sens, acum se pune mai mult accentul pe calitatea link-urilor, decat pe cantitate.

Pentru a crea link-uri de calitate trebuie sa fii atent in special la inserarea de imagini, tabele, diagrame si alte forme de reprezentare grafica. La fel de eficiente sunt listele cu produse, sfaturi sau alte informatii. Cu cat genereaza share-uri mai multe si utile pentru utilizatori, cu atat continutul de pe site este considerat relevant de catre Google. 

( 1 votes, average: 2 out of 5 )
Importanta advertorialelor in promovarea online
Feb 5, 2020 18:05PM

Importanta advertorialelor in promovarea online

Advertorialele sunt utilizate de catre multi specialisti seo pentru a creste vizibilitatea unui site, de a obtine link-uri si de a promova diferite ti

4 Aprecieri 563 Vizualizari seo

Cum cream continut de calitate pentru o mai buna pozitionare pe Google
Feb 24, 2019 19:03PM

Cum cream continut de calitate pentru o mai buna pozitionare pe Google

Crearea unui continut de calitate este esentiala pentru ca Google sa poata pozitiona mai bine un brand sau un site. Adica, continutul de calitate

1 Aprecieri 866 Vizualizari seo

Optimizare seo: ce este si cum se face seo on-page
Feb 24, 2019 9:16AM

Optimizare seo: ce este si cum se face seo on-page

Daca aveti un blog, site sau un magazin online, este absolut esential ca, din cand in cand, sa faceti un raport SEO pentru a sti pe ce pozitie est

0 Aprecieri 748 Vizualizari seo

Cum alegem  o agentie SEO si cum ne ajuta in pozitionarea pe web
Feb 22, 2019 16:42PM

Cum alegem o agentie SEO si cum ne ajuta in pozitionarea pe web

Angajarea unei agentii SEO pentru a intreprinde actiuni de pozitionare si imbunatatirea traficului este esentiala daca doriti sa va distingeti de

0 Aprecieri 602 Vizualizari seo

Categorii
Sfaturi pentru optimizare SEO

Sfaturi pentru optimizare SEO

Este un fapt cunoscut tuturor ca Google evolueaza in mod constant. Si o face in mod special in 2 asp

6 Aprecieri 745 Vizualizari seo

Ce inseamna SEO on page

Ce inseamna SEO on page

Este o piata zgomotoasa. Cum va optimizati prezenta online pentru a va face vocea auzita? Incepeti p

4 Aprecieri 784 Vizualizari seo

Cum se face SEO

Cum se face SEO

Desi optimizarea paginilor Web cu ajutorul SEO este cheia pentru a aparea in primele rezultate ale m

5 Aprecieri 1187 Vizualizari seo