Logo AbcSeo

Politica de Confidențialitate

Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal

Politica de Confidentialitate privind prelucrarea datelor personale

Va multumim pentru interesul manifestat fata de serviciile pe care le oferim. Atunci cand interactionati cu noi ne incredintati informatii despre dumneavoastra.

Politica de confidentialitate are drept scop explicarea naturii datelor pe care le prelucram, precum si ce vom face cu ele. Pentru Abcseo.ro confidentialitatea datelor este un subiect foarte serios si ne angajam sa nu distribuim in scop comercial liste cu adrese de email.
Pentru ca intelegem foarte bine faptul ca informatiile personale va apartin, Abcseo.ro va face tot ce tine de puterile sale pentru a le stoca in deplina siguranta si pentru a le prelucra cu grija.
Nu vom oferi datele dumneavoastra personale unor terte persoane fara a va informa. Urmatoarele informatii sunt importante si va invitam sa le parcurgeti pana la capat.

Prezenta notita are rol de informare asupra datelor pe care Abcseo.ro le proceseaza atunci cand intrati in relatie cu agentia noastra. Cum transparenta este unul din principiile de baza ale reglementarilor legale, ne propunem sa va informam cat mai clar si complet despre modul de colectare, utilizare, transferare si protejare a datelor personale, pe parcursul derularii relatiilor comerciale.
Datele dumneavoastra vor fi prelucrate cu respectarea prevederilor din Regulamentul Uniunii Europene 2016/679 ("Regulamentul general privind protectia datelor" sau pe scurt "GDPR").

Abcseo.ro isi rezerva dreptul de actualizare si modificare periodica a acestei Politici de Confidentialitate, conform eventualelor schimbari legislative sau metode de prelucrare a datelor dumneavoastra.
Orice astfel de modificare importanta pentru Politica de Confidentialitate va fi mentionata pe site-ul nostru. De aceea va recomandam sa vizitati periodic aceasta pagina.

1. Cine suntem si cum puteti intra in legatura cu noi?
Abcseo.ro este denumirea comerciala a SC ……………………, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in ……………………, cu numar de ordine in Registrul Comertului ………………., cod unic de inregistrare fiscala ……………. (in continuare "Abcseo.ro" sau "noi").

Abcseo.ro actioneaza ca operator in colectarea datelor cu caracter personal si conform reglementarilor legale avem obligatia de a va pune la dispozitie informatii detaliate despre noi, de ce si care este modalitatea exacta de folosire a datelor dumneavoastra.
Citind aceste explicatii veti afla in continuare ce drepturi aveti asupra datelor dumneavoastra personale.

Deoarece ramanem intotdeauna la dispozitia dumneavoastra pentru a va afla parerile si pentru a va oferi informatii suplimentare privitoare la prelucrarea datelor dumneavoastra, va invitam sa luati legatura cu persoana din cadrul agentiei Abcseo.ro responsabila cu protectia datelor.

in acest sens puteti folosi adresa de email gdpr@Abcseo.ro, puteti trimite solicitarea prin posta sau curier la adresa .............................., mentionand pe plic "in atentia Responsabilului Abcseo.ro cu Protectia Datelor".

2. Ce fel de date cu caracter personal colectam de la dumneavoastra?
De obicei datele cu caracter personal le preluam direct de la dumneavoastra. Acest lucru va ofera control sporit privind tipul informatiilor furnizate.
Iata de exemplu cum puteti primi informatiile pe care le oferiti: daca alegeti sa va creati un cont de client/ vizitator pe site-ul Abcseo.ro veti observa ca pentru finalizarea comenzii va fi nevoie sa introduceti date ca adresa de email, numar de telefon, nume si prenume etc.

Exista de asemenea posibilitatea ca Abcseo.ro sa colecteze si sa prelucreze ulterior anumite informatii legate de comportamentul dumneavoastra manifestat prin anumite actiuni in timpul vizitei pe site-ul nostru.
Acest lucru se face pentru personalizarea experientei dumneavoastra online si pentru a va putea sugera oferte potrivite profilului dumneavoastra specific. Puteti afla detalii suplimentare despre acest lucru consultand sectiunea dedicata scopurilor de prelucrare a datelor, existenta mai jos.
Pe site-ul Abcseo.ro se pot stoca si prelua date in cookie-uri si tehnologii asemanatoare, in conformitate cu Politica de Cookie-uri.
Ne angajam sa nu colectam sau sa prelucram in alt scop datele dumneavoastra personale. Ne manifestam dorinta de a NU colecta date personale ale minorilor cu varsta mai mica de 18 ani.

3. Care este scopul colectarii datelor cu caracter personal? Dar temeiul legal?
Abseo.ro va folosi datele dumneavoastra cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

a) Pentru a presta servicii in beneficiul dumneavoastra.
in aceasta situatie preluarea datelor intervine firesc in derularea contractelor dintre Abcseo.ro si clienti. in plus, exista o serie de prelucrari subsumate, obligatorii prin legislatia aplicata (fiscala, contabila etc).

b) Pentru optimizarea serviciilor oferite
Abcseo.ro doreste sa ofere clientilor si vizitatorilor sai experiente online confortabile. De aceea dorim sa preluam si sa folosim anumite tipuri de informatii privitoare la comportamentul dumneavoastra pe site. in acest scop va putem sugera sa completati un formular de manifestare a gradului de satisfactie fata de un serviciu comandat, de care ati beneficiat. De asemenea, impreuna cu alti colaboratori sau pe cont propriu putem intreprinde analize si studii de piata.

Aceste actiuni sunt intemeiate pe interesul nostru legitim de a realiza activitati cu scop comercial, fiind intotdeauna atenti la drepturile si libertatile dumneavoastra esentiale.

c) in scopul publicitatii (marketing)
Dorim sa va informam regulat asupra celor mai bune oferte de servicii si produse ce prezinta interes pentru dumneavoastra. De aceea, putem sa va trimitem mesaje (de exemplu email, SMS, mobile push, webpush etc) care contin informatii generale sau specifice, privitoare la servicii asemanatoare cu cele de care ati beneficiat in trecut, la oferte promotionale curente sau alte tipuri de comunicari comerciale (studii de piata, statistici etc).

in scopul de a va oferi informatii pe masura intereselor dumneavoastra, putem utiliza pachete de date referitoare la comportamentul dumneavoastra ca si vizitator al site-ului (de exemplu: putem tine cont de paginile pe care le-ati accesat, informatiile adaugate pe lista de preferinte, produse achizitionate etc).
Prin aceasta practica se urmareste crearea unui profil specific fiecarui utilizator cu scopul oferirii de produse cat mai aproape de interesele sale. Abcseo.ro se angajeaza sa efectueze aceste colectari respectand cu rigurozitate drepturile si libertatile dumneavoastra fundamentale, iar optiunile adoptate pe baza acestor preluari nu determina efecte legale asupra dumneavoastra.

De cele mai multe ori, comunicarile noastre publicitare sunt justificate de confirmarea dumneavoastra prealabila. Dupa manifestarea consimtamantului, aveti dreptul sa va razganditi fara a fi obligat sa va justificati. Iata cum va puteti retrage optiunea de a primi mesaje publicitare:

- Click pe linkul de Unsubscribe (Dezabonare) afisat in cadrul fiecarui mesaj trimis pe email.

- Contactati Abcseo.ro conform datelor de contact afisate pe site si solicitati stergerea din baza de date.

Sunt si cazuri in care Abcseo.ro isi directioneaza actiunile de marketing in sensul promovarii si dezvoltarii activitatii comerciale. Desigur, atunci cand utilizam datele dumneavoastra personale pentru un interes legitim al agentiei, suntem foarte atenti ca drepturile si libertatile dumneavoastra fundamentale sa nu fie atinse.
Totusi, ne puteti cere in orice moment incetarea folosirii datelor dumneavoastra personale in scopuri comerciale. Pentru aceasta, folositi datele noastre de contact afisate pe site.

d) Pentru a ne apara interesul legitim
in anumite cazuri Abcseo.ro poate utiliza sau distribui informatii cu caracter personal in scopul de a-si proteja drepturile si activitatea. Iata cateva exemple concrete:

- Adoptarea masurilor necesare de protectie a website-ului si a utilizatorilor acestuia, in fata atacurilor sistemice.

- Adoptarea masurilor de preventie si identificare a eventualelor tentative de frauda.

- Actiuni e gestionare a riscurilor diverse.

Desigur, temeiul legal al colectarilor de date ramane interesul legitim de protejare a activitatii comerciale desfasurate. in orice actiuni de acest tip vom face tot posibilul pentru a nu crea un dezechilibru intre drepturile si libertatile dumneavoastra fundamentale pe de o parte si interesele noastre pe de alta parte. Alteori, ne putem intemeia prelucrarea datelor pe reglementari legale - ca de exemplu asigurarea integritatii bunurilor si valorilor reglementata de legislatia in domeniu.

4. Cat timp stocam datele dumneavoastra cu caracter personal?
Pastram datele dumneavoastra personale atata timp cat administrati un cont pe website-ul nostru. Aveti oricand posibilitatea de a solicita stergerea anumitor informatii sau chiar inchiderea contului. Va asiguram ca vom raspunde acestor solicitari in cel mai scurt timp, rezervandu-ne insa dreptul de a pastra in continuare anumite informatii daca legislatia aplicabila sau interesul nostru legitim justifica aceasta actiune.

5. Cui transmitem datele dumneavoastra cu caracter personal
in anumite cazuri putem permite accesul la anumite date cu caracter personal sau le putem transmite catre urmatorii destinatari/ terti:

- operatori de servicii de curierat
- operatori de plati (banci)
- furnizori de servicii de marketing si marketing prin telefon
- operatori de servicii de realizare studii de piata
- companii de asigurare
- furnizori de servicii IT

Divulgarea datelor dumneavoastra personale este justificata si in cazul apararii unui interes legitim sau daca intervine o obligatie impusa de lege.

Pe parcursul transmiterii sau oferirii accesului la datele dumneavoastra personale unor terti colaboratori (avand la baza contracte), ne vom asigura ca vor fi respectate normele legislative in vigoare detaliate in politica de protectie a datelor cu caracter personal.

6. Catre ce tari ar putea fi transmise datele dumneavoastra cu caracter personal?
Momentan pastram si gestionam datele dumneavoastra cu caracter personal doar pe teritoriul tarii noastre. insa nu excludem posibilitatea de a transfera anumite date personale unor entitati din UE ori din afara Uniunii, chiar si in acele state unde Comisia Europeana nu recunoaste un nivel strict de protectie a datelor personale.
in cazul unui astfel de transfer, Abcseo.ro va continua sa protejeze datele dumneavoastra prin clauze contractuale sau alte tipuri de garantii (de exemplu clauze ale Comisiei Europene, scheme de certificare, Scutul de confidentialitate privind protectia datelor personale transmise din tarile UE spre SUA.

Pentru a afla informatii suplimentare privitoare la astfel de transferuri de date cu caracter personal, va rugam sa ne contactati utilizand datele notate la inceputul acestei pagini web.

7. Cum vom proteja siguranta datelor dumneavoastra personale?
in scopul protejarii securitatii datelor dumneavoastra, Abcseo.ro va utiliza o serie de masuri de ordin tehnic si organizatoric, cu respectarea normelor in vigoare.
Dispersia datelor persoanele se va realiza prin intermediul unor algoritmi moderni de criptare, iar stocarea se va face doar pe servere securizate, asigurandu-se de asemenea si redundanta datelor.

Pentru plati colaboram cu servicii ale operatorilor de plati agreati de legislatia in vigoare. Toate detaliile ce tin de plati sunt criptate prin procedura HTTPS de criptare varianta TSL 1.2.

Cu toate acestea, va rugam sa retineti ca difuzarea informatiilor in mediul online sau prin alte retele publice nu este 100% sigura.
Exista un minim de risc ca datele dumneavoastra sa fie vizualizate, accesate si folosite de catre terte persoane neautorizate. Abcseo.ro nu poate fi trasa la raspundere pentru astfel de instabilitati ce caracterizeaza anumite sisteme pe care nu le putem controla.

8. Care sunt drepturile dumneavoastra?
Conform GDPR dumneavoastra aveti mai multe drepturi in ceea ce priveste datele personale in mediul online. Astfel, aveti dreptul de a va accesa datele dupa introducerea acestora, de a corecta eventualele erori din fisierele existente, de a refuza prelucrarea datelor personale.
Totodata aveti dreptul de a va adresa organismelor de supraveghere din domeniu si chiar justitiei. in anumite situatii va puteti exercita si dreptul de a cere stergerea datelor dumneavoastra personale, limitarea prelucrarii si portabilitatea acestora.

Pentru informatii suplimentare privind aceste drepturi pe care le aveti in ceea ce priveste datele cu caracter personal, va invitam sa consultati tabelul de mai jos. Pentru exercitarea drepturilor, folositi datele de contact afisate pe site.

in exercitarea drepturilor privind datele cu caracter personal, va rugam sa tineti cont de urmatoarele aspecte:

- Aspecte legate de identitate
Suntem rigurosi in ceea ce priveste confidentialitatea stocarilor ce poarta date cu caracter personal. De aceea, va punem la dispozitie adresa noastra de email si un numar de telefon de contact pentru transmiterea solicitarilor ce tin de astfel de inregistrari. Altfel ne rezervam dreptul de verificare a identitatii dumneavoastra si va putem cere detalii suplimentare pentru a ne asigura de identitatea dumneavoastra.
- Onorarii
Abcseo.ro nu percepe taxe pentru exercitarea drepturilor ce tin de datele dumneavoastra personale, exceptie fiind cazul in care cererea dumneavoastra de acces la informatii de acest gen nu este intemeiata (se repeta sau vine in exces). Atunci putem solicita o suma rezonabila, cu mentiunea ca veti fi informat in prealabil despre orice astfel de onorarii de solutionare a cererilor.
- Timpul de raspuns
Vom raspunde solicitarilor dumneavoastra privitoare la datele cu caracter personal in maxim 30 de zile. in cazurile mai complexe sau daca se intampla sa plasati un numar mai mare de solicitari, termenul de acordare a unui raspuns se poate extinde la doua luni. in acest caz veti fi anuntat daca durata de raspuns urmeaza sa depaseasca o luna. Pentru eficientizare si minimizarea duratei de raspuns va putem ruga sa numiti detaliat informatiile dorite sau care sunt aspectele ce va ingrijoreaza mai exact.


9. Care sunt drepturile tertilor?
Daca o anumita cerere aduce atingere in vreun fel drepturilor si libertatilor fundamentale ale altor persoane, ne rezervam dreptul de a nu da curs unui raspuns.


Drepturi Vizate Observatii si detalii

Accesul Aveti dreptul sa solicitati
- confirmarea prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal
- o copie a acestor date
- informatii suplimentare despre datele dumneavoastra personale, daca acestea nu sunt deja incluse in prezenta informare - de exemplu ce date stocam, cum sunt acestea utilizate, cum se transmit, daca ajung in alte tari, cum sunt securizate, pe ce perioada de timp se stocheaza, care sunt drepturile dumneavoastra, in ce conditii puteti depune o plangere, cum am preluat datele dumneavoastra.
Rectificarea Aveti dreptul sa ne solicitati corectarea sau completarea datelor dumneavoastra personale in cazul in care acestea nu sunt precise sau complete.inainte de operarea oricaror modificari putem incerca sa verificam corectitudinea datelor.
stergerea Datelor Aveti dreptul de a solicita stergerea datele cu caracter personal, dar numai in urmatoarele cazuri:
- datele nu mai sunt utile pentru scopul in care au fost preluate;
- v-ati razgandit (pentru acele date prelucrate in baza consimtamantului dumneavoastra precis);
- va exercitati un drept legal de opozitie
- datele au fost prelucrate in afara legii
- avem obligatia legala in aces sens.
Daca stergerea datelor dumneavoastra personale este in continuare necesara, nu suntem obligati de a raspunde afirmativ solicitatii dumneavoastra. Aceste cazuri sunt descrise mai jos:
- datele sunt necesare pentru indeplinirea obligatiilor legale
- pentru constatare, exercitare sau aparare a drepturilor in instanta
- alte cazuri speciale.
Retineti ca inainte de exercitarea dreptului de stergere, va incurajam sa descarcati din contul de pe site documentele ce tin de comenzile efectuate, indiferent daca factura a fost intocmita pe numele dumneavoastra sau pentru o alta persoana fizica sau juridica. Aceste documente pot include factura sau certificatul de garantie. Daca nu faceti acest lucru inainte de a cere stergerea datelor, exista riscul sa pierdeti accesul la aceste documente deoarece pentru Abcseo.ro recuperarea lor poate fi imposibila.

Restrictionarea Prelucrarii Datelor
Aveti dreptul de a solicita limitarea prelucrarii datelor cu caracter personal, insa doar in urmatoarele situatii:
- datele cu caracter personal nu sunt precise (vedeti sectiunea dedicata rectificarilor)
- pentru verificarea acuratetii datelor
- prelucrarea este ilegala insa nu vreti ca datele personale sa fie sterge
- datele cu caracter personal nu mai sunt utile pentru scopurile pentru care au fost preluate, insa dumneavoastra aveti nevoie de ele pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in fata instantelor.
- v-ati exercitat dreptul de opozitie si verificarea legata de prevalarea drepturilor noastre este in curs.

Abcseo.ro poate sa utilizeze in continuare datele dumneavoastra cu caracter personal chiar si in urma unei cereri de limitare, in urmatoarele situatii:
- v-ati dat acceptul pentru acest lucru
- pentru constatarea, exercitarea sau asigurarea apararii drepturilor in instanta
- pentru protejarea drepturilor Abcseo.ro sau a altor persoane fizice ori juridice.

Portabilitatea Datelor
Aveti dreptul sa solicitati furnizarea datelor cu caracter personal in format structurat, folosit in mod curent si care poate fi citit in mod automat. De asemenea, puteti cere portarea formatului direct spre un alt operator de date, toate acestea cu respectarea urmatoarelor aspecte:
- gestionarea si prelucrarea au la baza acceptul dumneavoastra, incheierea sau executarea unui contract din care faceti parte
- prelucrarea se realizeaza in mod automat.

Opozitia
Aveti dreptul sa va opuneti in orice moment daca situatia in care va aflati justifica acest lucru sau cand considerati ca drepturile si libertatile dumneavoastra fundamentale pot fi atinse in vreun fel si prevaleaza interesului nostru legitim.
Din motive legate de situatia particulara in care va aflati va puteti opune in orice moment, prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal in temeiul interesului nostru legitim, in cazul in care considerati ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale prevaleaza fata de acest interes.
in acelasi mod puteti alege sa va opuneti in orice moment prelucrarii datele dumneavoastra in scop publicitar/ marketing direct (creare de profil etc), fara a fi obligat sa invocati motivul deiciziei. in acest caz Abcseo.ro va sista in cel mai scurt timp aceste prelucrari.

Luarea de Decizii Automate
Aveti dreptul sa solicitati sa nu faceti obiectul unei decizii intemeiate exclusiv pe prelucrarea automata, insa doar cu respectarea urmatorelor aspecte:
- decizia respectiva produce efecte juridice care se refera la persoana dumneavoastra
- decizia respectiva aduce atingere drepturilor si libertatilor dumneavoastra.

Mentionam ca acest drept nu este aplicabil in situatia in care decizia adoptata:
- este utila pentru incheierea sau derularea unui contract cu dumneavoastra
- este autorizata in mod legal, existand garantii specifice pentru drepturile si libertatile dumneavoastra
- are la baza acceptul dumneavoastra manifestat in mod precis.

Plangeri
Conform legislatiei aveti dreptul de a depune plangere la organul de supraveghere a prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal. Notam mai jos datele de contact ale autoritatilor de supraveghere a protectiei datelor din Romania:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
Adresa: General Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania
Numere de telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;
Adresa email: anspdcp@dataprotection.ro
 
inainte de a va adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter
Personal va rugam sa ne contactati pentru a solutiona orice solicitari pe cale amiabila. Va asiguram de toata disponibilitatea noastra privind rezolvarea oricarori probleme ce pot aparea legat de protectia datelor cu caracter personal. Acest lucru nu poate afecta in niciun mod dreptul dumneavoastra de a lua legatura cu Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

in incheiere va reamintim ca Abcseo.ro a desemnat un Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal si ca acesta poate fi contactat pentru solicitari sau informatii suplimentare, conform urmatoarelor date:
– pe e-mail la adresa: gdpr@Abcseo.ro sau
– prin posta/ curier rapid la adresa: …………………… mentionand in email sau pe plic "in atentia Responsabilului Abcseo.ro cu protectia datelor personale".